Αν τίποτ’ άλλο δεν κερδίσαμε, μάθαμε τουλάχιστον πως αύριο θα συναντηθούμε. Αυτό διδάσκουμε, αυτό κηρύττουμε, μην κάνοντας καθόλου κήρυγμα, γιατί όποιος λέει πως αγαπάει ό,τι αγαπάει, δεν κάνει κήρυγμα, λέει μονάχα εκείνο που δε θα μπορούσε να μην πει. Γιάννης Ρίτσος

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Blog: H ερμηνεία

Blog: H ερμηνεία


86
Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι τα blog είναι προσωπικάΠρόκειται για μία λανθασμένη αντίληψη που πολλοί από εμάς διατηρούν ακόμη και στις μέρες μας.
Πιο συγκεκριμένα πολλοί πιστεύουν ότι το blog είναι ένα είδος ηλεκτρονικού ημερολογίου στο οποίο μπορεί κάποιος να σημειώνει τα σημαντικά γεγονότα της ζωής του.Μεγάλο Λάθος!Αυτό είναι μόνο ένα από τα πράγματα για τα οποία χρησιμεύει ένα blog.
Στις μέρες μας το blog χρησιμοποιείται και για πολλούς άλλους σκοπούς.
Υπάρχουν εταιρείες που χρησιμοποιούν το blog για να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους, εφημερίδες που ενσωματώνουν ένα blog στη βασική τους ιστοσελίδα για να παρουσιάζουν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες και άρθρα των δημοσιογράφων τους…
Πολλά άτομα επίσης χρησιμοποιούν το blog για να μοιράσουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους σε ένα συγκεκριμένο θέμα….
Εκατοντάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το blog επαγγελματικά και μέσω αυτού κερδίζουν ικανοποιητικά εισοδήματα. Οι άνθρωποι αυτοί εξασκούν πλεόν το επάγγελμα του bloger.
Το περιεχόμενο ιστοσελίδων είναι ανεξάρτητο από το είδος ιστοσελίδων
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ιστοσελίδων και το καθένα από αυτά είναι χρήσιμο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα υπάρχουν ιστοσελίδες στατικές που αποτελούνται από κάποιες συγκεκριμένες σελίδες κώδικα HTML, υπάρχουν ιστοσελίδες τύπου forum, τύπου wikipedia, τύπου blog, καθώς και πολλά άλλα είδη ιστοσελίδων.
Προφανώς, το είδος μίας ιστοσελίδας εξαρτάται από το στόχο που αυτή θα εξυπηρετήσει. Για παράδειγμα, θα ήταν ευκολότερα για μία εταιρεία να χρησιμοποιήσει ένα forum προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης στους πελάτες της από ότι να χρησιμοποιήσει στατικές σελίδες HTML.
Τί είναι επομένος το blog;
Το blog είναι ουσιαστικά ένα είδος ιστοσελίδας. Τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα blog να ξεχωρίζει από ένα άλλο είδος ιστοσελίδας είναι τα παρακάτω:
  • Το περιεχόμενο δημοσιεύεται σε χρονολογική σειρά
  • Το περιεχόμενο ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα
  • Οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να σχολιάσουν το περιεχόμενο
  • Άλλοι bloger μπορούν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι αυτά που καθορίζουν στην ουσία αν μία ιστοσελίδα είναι blog ή όχι.
Πηγή: Webmarketing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου